Friday 16 August 2013

Arbuzowe slushy

Hej

Trochę się spóźniłam z tym przepisem, bo najgorętsze dni lata już za nami, ale arbuzy cały czas są więc można jeszcze poeksperymentować.

Przepis na pyszne arbuzowe slushy. Przepis pochodzi z kanału YT 'Kocham gotować'.




1. Kroimy arbuza na małe cząstki, wydłubujemy pestki i wrzucamy do foliowych woreczków.
2. Mrozimy.
3. Wrzucamy do blendera i kruszymy, dodajemy soku ( w oryginale był jabłkowy, ja dodałam zielono-truskawkową nestea, bo tylko to miałam pod ręką i smakowało pysznie )
4. Można zrobić bardziej płynne, albo takie do jedzenia łyżką ( ja bardziej lubię tą drugą opcje )


Smacznego!

20 comments:

  1. Kocham arbuza, będę musiała wypróbowac :)

    ReplyDelete
  2. Nie przepadam za arbuzem:) ale przepis wygląda smakowicie.

    ReplyDelete
  3. oo mnie arbuz, uwielbiam :D

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
    wiolka-blog.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Nie lubię arbuzów niestety ;)

    ReplyDelete
  5. Już sobie wyobrażam jak cudownie smakuje:)

    ReplyDelete
  6. Od jakiś dwóch tygodni robię codziennie! Idealne orzeźwienie! :)
    Pozdrawiam!

    ReplyDelete
  7. lubię arbuzy a najlepiej jakby nie miały pestek

    ReplyDelete
  8. arbuz w słońcu ista rewelacja dla podniebienia ;D

    ReplyDelete
  9. Arbuz to jest to co uwielbiam i do jedzenia i w kosmetykach, fajny przepis :)

    ReplyDelete
  10. Zapraszam na akcję http://comeherehikki.blogspot.com/2013/08/szukamy-maseczki-idealnej.html :>

    ReplyDelete
  11. Świetny przepis muszę go wypróbować ;)

    ReplyDelete
  12. Bardzo lubię arbuzy ale wydłubywać pestki już mniej ;)

    ReplyDelete
  13. smakowicie wyglada :) Uwielbiam arbuzy pod kazda postacia :)

    ReplyDelete

Bardzo dziękuję za wszelkie komentarze :) są siłą napędową do prowadzenia tego bloga.