Hej
Trochę się spóźniłam z tym przepisem, bo najgorętsze dni
lata już za nami, ale arbuzy cały czas są więc można jeszcze poeksperymentować.
Przepis na pyszne arbuzowe slushy. Przepis pochodzi z kanału
YT 'Kocham gotować'.
1. Kroimy arbuza na małe cząstki, wydłubujemy pestki i
wrzucamy do foliowych woreczków.
2. Mrozimy.
3. Wrzucamy do blendera i kruszymy, dodajemy soku ( w
oryginale był jabłkowy, ja dodałam zielono-truskawkową nestea, bo tylko to
miałam pod ręką i smakowało pysznie )
4. Można zrobić bardziej płynne, albo takie do jedzenia
łyżką ( ja bardziej lubię tą drugą opcje )
Smacznego!
Kocham arbuza, będę musiała wypróbowac :)
ReplyDeletemniem, orzeźwiające
ReplyDeleteNie przepadam za arbuzem:) ale przepis wygląda smakowicie.
ReplyDeleteoo mnie arbuz, uwielbiam :D
ReplyDeletePozdrawiam i zapraszam do mnie :)
wiolka-blog.blogspot.com
Nie lubię arbuzów niestety ;)
ReplyDeleteJuż sobie wyobrażam jak cudownie smakuje:)
ReplyDeleteIdealny pomysl na te upaly :)
ReplyDeletepomysłowe ;)
ReplyDeleteOd jakiś dwóch tygodni robię codziennie! Idealne orzeźwienie! :)
ReplyDeletePozdrawiam!
lubię arbuzy a najlepiej jakby nie miały pestek
ReplyDeleteNa upały idealny pomysł :)
ReplyDeletearbuz w słońcu ista rewelacja dla podniebienia ;D
ReplyDeleteArbuz to jest to co uwielbiam i do jedzenia i w kosmetykach, fajny przepis :)
ReplyDeletemuszę spróbować:)
ReplyDeleteuwielbiam arbuza <3
ReplyDeleteZapraszam na akcję http://comeherehikki.blogspot.com/2013/08/szukamy-maseczki-idealnej.html :>
ReplyDeleteNa pewno wypróbuję ;)
ReplyDeleteŚwietny przepis muszę go wypróbować ;)
ReplyDeleteBardzo lubię arbuzy ale wydłubywać pestki już mniej ;)
ReplyDeletesmakowicie wyglada :) Uwielbiam arbuzy pod kazda postacia :)
ReplyDelete